Mode för barn och ungdomar

Eftersom barnen är vår framtid är det viktigt att de får klä sig hur de vill. Men som vuxen kan det vara svårt att veta vad som är trendigt för barn och ungdomar och därför kommer vi i det här inlägget att gå igenom det hetaste modet för barn och ungdomar just nu.

Märkeskläder

De senaste åren har det blivit allt trendigare för barn och ungdomar att bära märkeskläder. Eftersom många familjer inte har ekonomin till att köpa de dyraste märkeskläderna är det här inte en trend som alla ungdomar kan följa. Men om ni har möjlighet till det kan ni köpa märkeskläder. Många märkeskläder är av en bättre kvalitet, vilket innebär att plaggen håller lite längre än vanligt. Därför kan det vara värt att investera i några få kläder av ett dyrare märke istället för att ständigt behöva köpa nya kläder. Det finns många bra butiker som har märkeskläder i storlekar som passar barn och ungdomar. Ett bra exempel på det är webbutiken Kids Brand Store som dessutom är duktiga på att ha erbjudanden där du kan få märkeskläder till ett billigare pris. Några exempel på populära varumärken bland barn och ungdomar idag är Adidas, Fila, Gant, Boss, Elesse, Balenciaga, Lyle & Scott och Tommy Hilfiger.

Streetstyle

Många barn och ungdomar klär sig idag enligt streetstyle-modet. Streetstyle är ett mode som är inspirerat av det mode vi kan se på gatorna i förorterna. En typisk streetstyle-utstyrsel är lite mer djärv och avslappnad och får gärna bestå av kläder av ett sportigare varumärke. Det är till exempel vanligt att ungdomar klär sig i ett par enkla mjukisbyxor och har en tröja som är några storlekar större.

90-tal

Ett annat mode som är väldigt inne bland barn och ungdomar just nu är 90-talsmodet som har fått ett uppsving de senaste åren. Det tillverkas nya kläder som är inspirerade av 90-talet och om du själv var ung på 90-talet har du redan bra koll på vad 90-talsmodet kan innebära. Förutom att kläderna är inspirerade av 90-talet kan även frisyrerna vara 90-talsinspirerade. Det är till exempel populärt bland unga killar att bära en likadan frisyr som pojkbandsstjärnan Nick Carter bar när hans grupp Backstreet Boys slog igenom på 90-talet, det vill säga en lugg i mittbena. Är du osäker på vad 90-talsmode innebär kan vi kort berätta att stora sneakers, kläder inspirerade av grungetrenden som rådde på 90-talet och kläder av ett sportmärke är en del av 90-talsmodet som nu har kommit tillbaka.

Second hand

En del ungdomar vill ha dyra märkeskläder medan andra hellre vill ha kläder som är köpta på second hand. Om ditt barn eller din ungdom gillar 90-talsmodet kan ni hitta riktigt bra kläder från 90-talet på er lokala second hand-butik. Många barn och ungdomar väljer att köpa sina kläder på second hand eftersom de har insett att det är mer hållbart och miljövänligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite