Kända klädvarumärken

Det finns kläder som tillverkas för att de ska säljas i en klädbutik i en större skala för att de flesta av deras kunder ska ha råd att köpa dem. Men så finns det också de varumärken som satsar på att skapa kläder till en många gånger högre kvalité för ett något mer exklusivt pris. Det finns många som har gjort sig kända för sin förmåga att skapa kläder och i det här inlägget kommer vi att gå igenom några kända klädvarumärken.

Ralph Lauren

Ett klädvarumärke som har fått sitt namn efter dess skapare är Ralph Lauren. Hans varumärke heter egentligen Ralph Lauren Corporation eftersom varumärket innefattar flera olika kategorier, till exempel Polo Ralph Lauren, men i folkmun säger man Ralph Lauren. Mannen bakom varumärket föddes år 1939 i New York och år 1967 började han sälja slipsar. Men när hans utbud utökades bestämde han sig för att starta sitt eget klädvarumärke och det var början på framgångssagan. I varumärkets utbud finner du både kläder, accessoarer och parfymer för både dam och herr.

Acne studios

Om vi istället riktar vårt fokus på ett känt svenskt klädvarumärke så är Acne studios ett bra exempel eftersom de är framgångsrika både i och utanför Sverige. Med andra ord så har varumärket varit med och satt Sverige på modekartan. Acne studios grundades år 1996 i Stockholm av ett flertal personer. Bland annat Jonny Johansson, Tomas Skoging, Jesper Kouthoofd och Mats Johansson. I början fokuserade varumärket på att sälja jeans, vilket är vad de fortfarande är mest kända för. Men idag har de utökat sitt utbud och säljer kläder för både herr och dam.

Balenciaga

Balenciaga är namnet på ett varumärke som är populärt bland ungdomar trots att det har över 100 år på nacken. Varumärket grundades år 1919 av Cristóbal Balenciaga, som gett varumärket dess namn. Men det skulle dröja ända fram till 1937 innan varumärket skulle slå igenom. Detta skedde i samband med att Cristóbal flyttade till modestaden Paris där han snart skulle bli ett stort namn inom modevärlden. I början fokuserade varumärket på att sälja klänningar och mode för dam men numera hittar du kläder, accessoarer och skor för både dam och herr. Det är särskilt deras skor som är eftertraktade av dagens ungdomar.

Gant

Ett annat exempel på ett väldigt känt klädvarumärke är Gant. Även detta varumärke har fått sitt namn från sin skapare som hette Bernard Gantmache. Han var en ukrainsk man som i början på 1900-talet utvandrade till USA och hamnade i New York där han tog anställning på en klädfabrik. Där arbetade han fram till första världskriget då han tog värvning inom militären. När han sedan kom hem grundades varumärket Gant och han började sälja skjortor, vilket blev en succé eftersom skjortor är vad varumärket är känt för än idag. Från början sålde varumärket mode för herrar, men numera hittar du kläder, heminredning och accessoarer för både dam och herr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite