Mode i framtiden

Mode är något som blivit viktigare de senaste åren, framförallt på grund av att människor i rika länder har råd att köpa mer kläder. Numera är kläder inte praktiska längre, utan det viktigaste är hur kläderna ser ut och vad de representerar. I sin tur brukar många kombinera kläder med accessoarer som glasögon, halsdukar och klockor.

Shopping online

En trend som har blivit allt större de senaste åren är shopping online. Nästan alla köper numera sina kläder på nätet, en del köper till och med ett nytt klädesplagg flera gånger i veckan. Detta gör att modet håller på att skapas genom vad man ser på internet. Det handlar både om sociala medier som Instagram och Facebook, men också influencers och kändisar och deras bloggar.

När det kommer till accessoarer är detta också något som fortsätter vara populärt att kombinera med nya klädesplagg. Glasögon på sommaren är numera något som nästan alla har, oavsett om solen är framme eller inte. En av de hemsidor som man kan köpa glasögon hos är https://wearglas.com/ och de säljer en mängd olika varianter. Läsglasögon är dock en av de mest populära sorterna i dagsläget.

Miljövänliga och rättvisemärkta kläder

Något som har påverkat modeindustrin är samhällets involvering i miljö och rättvisa. De senaste åren har framförallt den yngre generationen börjat bli mer aktiv inom klimatfrågor. Detta är något som klädföretag har behövt ha i åtanke genom att se till att deras leverantörer tar fram kläderna på ett miljövänligt sätt. Detta är framförallt viktigt för företag som har sin tillverkning i Asien där färgningen av kläder ofta släpper ut farliga kemikalier.

När det kommer till rättvisa har allt fler konsumenter börjat köpa kläder från företag som kan visa upp att alla anställda får en bra lön. Återigen handlar det om företag som har sin tillverkning i länder som Indien och Bangladesh där medier har rapporterat om både barnarbete och väldigt låga löner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite