Trasiga kläder? Ge dina kläder längre liv

I dagens samhälle råder köphysteri när det kommer till att ständigt köpa nya plagg. Det glöms lätt bort att man förr i tiden lagade de plagg man hade tills de blev för slitna för att kunna användas. Genom att laga de kläder som gått sönder sparar du på såväl din ekonomi samtidigt som du tänker på vår ömtåliga miljö.

Du behöver inte vara utbildad skräddare för att laga dina eller dina barns trasiga kläder. Ofta behöver du inte ens ha någon symaskin. Istället räcker det om du har tillgång till ett litet sykitt i form av nål tråd och sax.

Med dessa få verktyg kan du enkelt sy ihop de sömmar som lossnat eller sätta en ny tygbit på ett par trasiga jeans-knän. Varför inte välja en rolig figur att sy dit på dina barns trasiga jeans.

Om du har lite mer avancerade lagningar framför dig kan du med fördel lämna in dina kläder till en skräddare. Det må kosta en del att laga kläder men om det är ett hållbart favoritplagg du tänkt använda i många år kommer det att löna sig.

Missfärgade kläder får nytt liv

Om du har fått missfärgade kläder genom att råka en röd strumpa tvättas i olämpliga sammanhang kan du lösa detta genom att färga om kläderna på egen hand hemma. Detta gäller även om dina enfärgade plagg har blivit urtvättade. I nästan alla matbutiker hittar du hemmafärg där du enkelt färgar kläderna i din egen tvättmaskin.

Till exempel kan urtvättade svarta jeans och strumpor snabbt och smidigt få en snygg färg igen. Då ser de direkt som nya ut. Det kan tänkas vara dåligt för miljön med alla kemikalier som spolas ut i avloppet men faktum är att det är sämre för miljön med varje nytt plagg som produceras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite