Kläder för semester i naturen

Blir det en sommar hemma i Sverige i år? Det finns många underbara platser att besöka i vårt avlånga land. Allt från att vandra uppe i de norra fjällen, bilsemester längs Sveriges östkust, eller varför inte besöka någon av de vackra öarna utanför västkusten? Den svenska sommaren kan dock vara lite mer opålitlig när det kommer till vädret. Vi har några tips på hur du packar för “hemestern” på bästa sätt.

Fritidskläder till vandringen

Gillar du att vandra i fjällen? Då är det viktigt med en lätt packning och oömma kläder. Det du ska lägga lite extra fokus på är ett par vandringskängor och ett par fritidsbyxor av hög kvalitet förstås. Packa sedan enkelt med ett par ombyten av underkläder och toppar samt en tjockare tröja. Du är redo att vandra!

Semestra på västkusten

Västkusten kan vara rejält blåsigt. Även om väderleksrapporten utlovar sol och värme är det bra att packa en tjockare tröja samt en riktigt tät vindjacka. Tänk också på att västkusten har väldigt mycket fästingar. Ett par höga stövlar om du ska gå i högt gräs, samt mygg- och fästingmedel är ett måste på resan.

Citysemester i Sverige

Vi har trots allt ett par riktigt fina städer i Sverige som är precis lagom stora att semestra i. För en stadssemester rekommenderar vi ett par fotriktiga skor, för du kommer antagligen promenera tiotusentals steg varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite