Bli ditt bästa jag!

Idag är många av oss intresserade av att nå vår högsta potential. Att bli den bästa versionen av oss själva innebär exempelvis att vi utvecklar våra medfödda styrkor, äter sunt och bygger framgångsrika relationer. Men att bli ditt bästa jag handlar också om något betydligt enklare, nämligen att klä dig på ett sätt som gynnar dig allra bäst. Nedan följer några tips som förhoppningsvis kommer vara till hjälp!

1. Ta hand om dig själv

Steg nummer ett är självklart sunda vanor. Att äta nyttigt, träna regelbundet och att ta hand om din hud är viktigt. Om du har normal hud kan det räcka med en daglig trestegsrutin för att ta hand om ansiktet, men det finns också hjälp att få. Exempelvis kan du vända dig till nordichair.com om du vill prova en mer avancerad ansiktsbehandling. En behandling med dermapen kan vara särskilt bra om du har fina rynkor, acneärr eller trött och glåmig hud.

2. Klä dig enligt din kroppstyp

När man går i butikerna kan man hitta hur många snygga plagg som helst. Tyvärr innebär det inte att alla plagg skulle passa dig lika bra. Alla människor är byggda på olika sätt, så det finns olika kroppsformer som nästan alla kan identifiera sig med. De vanligaste följer nedan:

  • Timglas: Dina höfter är lika breda som dina axlar.
  • Päron: Du är bredare runt höfterna än axlarna.
  • Äpple: Du är bredast runt magen och bysten.
  • Hjärta: Du har bredare axlar, lite större byst och en tunnare midja.
  • Rektangel: Dina axlar, höfter och din midja är ungefär lika breda.

Genom att först identifiera vilken kroppsform just du har blir det betydligt enklare att hitta rätt plagg. Nedan går vi igenom vilka plagg som passar varje siluett!

Så fixar du bästa looken

Nu när du vet vilken kroppsform du har är det dags att se vilken typ av outfit som passar dig bäst. Nedan ger vi dig tips på hur du bäst klär dig för din form, men kom ihåg att du är snyggast när du trivs som bäst i din outfit!

  • Timglas: Du gynnas bäst av åtsittande kläder med en markerad midja. Välj jeans som är höga i midjan tillsammans med en tajtare tröja eller en klänning. På så vis sätter du dina fina kurvor i fokus!
  • Päron: Du passar bäst i mörkare byxor eller kjol och en ljusare överdel. Det beror på att det skapar en mer balanserad look mellan höfter och axlar. Välj gärna ett bälte som markerar midjan!
  • Äpple: För dig passar lite större blusar, tunikor eller tröjor. V-ringade plagg med ett större halsband fungerar också finfint för dig, eftersom de sätter fokus på bysten istället för magen!
  • Hjärta: För hjärtat passar åtsittande överdelar utmärkt. De framhäver dina kurvor på ett snyggt sätt! Byxorna kan vara antingen åtsittande eller lösare.
  • Rektangel: Om du är rektangel passar du riktigt bra både i åtsittande kläder och plagg som ger illusionen av större kurvor. Ljusa färger förstorar, så de kan med fördel användas. Ett bälte som placeras på midjans smalaste del hjälper till att ge en kurvigare look.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite