Klä dig som en hjälte

Hjältar och hjältinnor har beundrats sedan urminnes tider; vem har inte hört talas om Herakles och amazonerna, kung Arthur och Stålmannen? Oavsett tid och plats så har barn och vuxna roat och lärt sig om olika hjältars styrka, intelligens, finurlighet och äventyrslusta och det är inte konstigt att så kallade “superhjältefilmer” är populärare än någonsin.

Det här återspeglas även i modet men här handlar det inte om att gå omkring med slängkappa och spandexbyxor, utan snarare om att efterlikna de verkliga vardagshjältarna som i allra högsta grad är beundransvärda. Se ut som en survivor eller räddare genom att klä dig tufft i Parajumpers och snygga kängor och komplettera med en rak och stolt hållning.

Militärt mode

Det militära modet har länge varit en populär klädstil och enligt forskare beror det inte enbart på att det är snyggt, utan också på att det utstrålar styrka och sexualitet för både män och kvinnor. Att vara vältränad är till exempel ett mycket vanligt skönhetsideal inom de flesta kulturer och med en tight jacka poängteras formen ytterligare. Du behöver inte se ut som Chris Hemsworth som Tor eller Alicia Vikander i rollen som Lara Croft men däremot kan din klädsel göra det som ett kul och lite kaxigt uttryck.

Inom modevärlden så har det här också översatts till catwalken genom att designers inkorporerat detaljer i vanlig klädsel. En dräkt med metallknappar likt en pilot eller kapten, en tuff mössa eller breda axlar på en skräddarsydd kavaj eller klänning låter hjältemodet komma till sin sanna rätt utan att du är ute och uträttar stordåd för tillfället.

Praktiskt och skyddande

Bra kläder är också viktiga om du vistas mycket ute i naturen, särskilt om det regnar eller är kallt. Det betyder dock inte att du inte kan vara modemedveten när du är ute och strövar eller åker skidor, och det finns idag mycket snygga modeller för alla kroppstyper som kan användas med stor behållning. Att vara klädd i plagg som gör det lättare för dig att röra dig fritt, låter dig springa, hoppa, böja på dig och klättra – alla kännetecken på en hjälte eller en hjältinna!

Mode som politisk ståndpunkt

Hjältemodet handlar också om attityd och politiska ståndpunkter och särskilt kvinnor upplever att det finns en extra styrka i den här typen av kläder. Det är ett sätt att ge fingret åt macho-idealen och ett kul sätt att visa självständighet och ett gott självförtroende och det är ingen slump att unga kvinnor länge välkomnat denna stil.

Glöm dock inte att det är din, personliga smak som är viktigast och att du kan pigga upp både dig själv och din omgivning genom sättet du klär dig på. En rosa regnrock med blommiga gummisulor kanske inte direkt utstrålar hjältedåd, men gör dig å den andra sidan till din egen, individuella superhjälte då du inte är rädd för att vara unik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite