Håll ordning i garderoben

För att kunna hålla reda på alla de kläder du har hemma är det viktigt att hålla bra ordning i såväl din garderob som byrå. Genom att hålla ordning och resa kan du enkelt skapa en bra överblicka över de plagg du har. Då riskerar du inte att något plagg hamnar i glömska.

En garderob som är välsorterad och där kläder ligger fint hopvikta är mer uppskattad och du kommer att få en bättre känsla när du öppnar den. En välorganiserad garderob ger dig helt enkelt en bättre start på dagen.

För att du ska få en så välorganiserad garderob som möjligt, och samtidigt koll på dina kläder, finns det ett par steg att ta till.

Rensa ur din garderob

Försök att med jämna mellanrum rensa ur din garderob, gärna ofta. Förslagsvis kan du göra det när det är säsongsbyte, till exempel när sommaren eller vinterns kläder ska tas fram. Genom att rensa kan alla dina trasiga kläder lagas eller slängas och dina omoderna kläder kan skänkas till någon behövande. Du kommer säkerligen hitta plagg som du aldrig använder. De kan du skänka bort för att ge plats åt nya plagg.

Organisera mera

Se till så att alla dina plagg av samma sort har sin egen plats i garderoben och byrån. Alla strumpor ska ha en egen låda, trosor ska ha en egen låda och jeans ska ligga hopvikta på en hylla. Du kan sortera dina hängande klänningar efter längd, sort eller färg. Det viktiga är att du upplever garderoben som välorganiserad.

Förvara dina plagg smart

Om du har litet utrymme för dina kläder är det viktigt att du verkligen tar till vara på det. Skaffa gärna en skohängare för dina skor med separata fack för varje sko. Även galgar med olika upphängningsanordningar är viktigt att ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite