Förvara dina säsongsbetonade kläder

I Sverige ändras säsongerna snabbare än du hinner blinka och kläderna som behövs likaså. Om du, liksom många, andra har många kläder som är säsongsbetonade kan det vara bra att lägga undan dessa när de ej är i säsong.

Vinterjackor och andra vinterplagg såsom termobyxor tar mycket plats därför är det bra att ha ett förråd för dessa. Vinterskor ska helst läggas i skolådor så att de slits mindre. Höga stövlar ska förvaras med skaftet ståendes upp, gärna med hjälp av en stövelformare.

Vinterjackor ska hängas luftigt och kan med fördel tvättas innan de hängs undan. Det samma gäller för vantar, mössor och halsdukar. På så sätt har du fräscha kläder när vintern kommer igen.

Förvara gärna dina säsongsbetonade kläder i genomskinliga lådor, då hittar du de enkelt när det är dags att ta fram dem igen. Kläder som passar att lägga hopvikta är bland annat byxor, jeans, träningskläder och underkläder. Om du väljer att förvara dina kläder hängandes, tänk då på vilken typ av galge du använder. En galge får inte vara för stor för det plagg du hänger upp, då riskerar det att bli missformat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite