Tvätta dina kläder rätt och behåll de längre

Det är viktigt att tänka på att ta hand om dina kläder på rätt sätt. Med en god omvårdnad håller kläderna längre och slits mindre. Alla kläder har en tvättlapp som informerar om du du ska tvätta dem. Kläder kan tvättas med kallare vatten än vad lappen angiver, men inte med varmare då de kommer slitas i onödan.

Tvätta i 30 – 60 grader

För att skonsamt tvätta dina kläder bör du tvätta dem i 30 grader. Detta är extra bra för färgade tyger då de bleknar långsammare. Även material såsom ylle bör tvättas i 30 grader så att det inte krymper.

Om dina plagg har fläckar kan de med fördel tvättas i 40 grader. Bland annat syntet, bomull och polyester går bra att tvätta i denna temperatur.

60 grader passar perfekt om du vill tvätta sängkläder och handdukar. Då hjälper den höga temperaturen till att avlägsna de bakterier som samlas på dessa textilier.

Om du har extra ömtåliga plagg kan de med fördel handtvättas. Detta gäller även för BH:ar då de enklare håller sin fina form genom handtvätt. Kom ihåg att alltid använda milda tvättmedel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite