Fokusera på en bra basgarderob

Varje årstid brukar förknippas med nya kläder och trender. En del kan dock känna stress över detta då de inte har ekonomi att byta ut kläder i sin garderob två till fyra gånger om året. Det är inte säkert att det endast är ekonomin som är det som hindrar. Det kan även vara att det exempelvis känns dåligt för miljön att köpa nya kläder när man har flera klädesplagg som fortfarande är hela och fina. Därför är det istället rekommenderat att satsa på en del basplagg som fungerar att bära året om.

Rensa och organisera i garderoben

Det första steget mot att skapa en perfekt basgarderob är att rensa och organisera i sin nuvarande. På så vis får man en bra överblick över vad man har och vad man kommer att behöva investera i. Ett garderobsknep som kan förenkla vardagen är att skänka de kläder som man inte har använt på mycket lång tid. Detta eftersom man troligtvis inte kommer att använda dem under den närmaste tiden heller. Använd papperspåsar med tryck för att organisera vilka kläder som ska skänkas eller som helt enkelt måste slängas. Påsarna får gärna ha tryck som skänka och släng, detta kommer att underlätta rensningen av garderoben och ge en bättre överblick över vad man exempelvis ska skänka eller återvinna.

Ett annat tips är att ha en välorganiserad garderob, om man inte kan se alla kläderna i garderoben kommer man inte orka att leta fram dem på morgonen innan jobbet heller. I sin tur innebär detta att vardagsplaggen ska placeras längst fram, detta kommer underlätta när man ska klä på sig inför jobbdagen en stressig morgon.

Underlätta shoppingen

Ett annat tips är att shoppa smart, med detta menas att man exempelvis har gjort en lista över vad man behöver. I sin tur gör detta att man inte köper kläder som man sedan inte kommer att använda mycket mer än en eller två gånger. Således är inte en spontan shoppingrunda alltid den bästa idéen, det är rekommenderat att planera sina klädinköp.

Ytterligare en rekommendation som många experter ger är att shoppa kläder efter egna förutsättningar och ekonomi. Med detta menas att man inte alltid behöver följa de senaste trenderna som visas på modevisningar världen över. Att satsa på en basgarderob bestående av högklackat och kostym är kanske inte det mest fördelaktiga om man exempelvis arbetar på en förskola. För denna person hade det varit bättre att satsa på en basgarderob bestående av ett par bra skor, jeans och en bra jacka som fungerar i olika väder.

Slutligen innebär detta att basgarderoben skiljer sig åt från person till person. Detta gör att det alltid är viktigt att utgå ifrån egna förutsättningar när man ska skapa den perfekta garderoben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite