Älskade jeans

De allra flesta gillar att köpa kläder, nya eller secondhand. Många gånger handlar vi kläder impulsivt vilket leder till att vi köper kläder som vi egentligen inte behöver. När du satsar på en garderob med kläder som du vet att du kommer att använda är problemet löst. Givetvis är vissa plagg viktigare än andra såsom kläder för jobbet, för träningen, för festen eller liknande. Att skaffa ett par snygga jeans är dock alltid ett bra köp. Detta klassiska och moderiktiga klädesplagg är alltid en tillgång i din garderob.

Jeansens historia

Ett klädesplagg som aldrig går ur mode och som du kan använda till nästan allt är jeans. Våra älskade jeans har en lång historia som går tillbaka ända till 1800-talet. Dagens moderna byxor skapades 1872 av Levi Strauss samt Jacob Davis i San Francisco. Jeans tillverkades då av ett grovt och slitstarkt bomullstyg som även kallas denim. Från början syddes byxorna i brunt tyg och blev populära bland cowboyer och guldgrävare som behövde byxor som var slitstarka. Levi Strauss & Co växte snabbt som företag och började sälja sina byxor som Levi’s jeans. Tack vare rock’n’roll musiken, amerikanska filmer och den amerikanska kulturen blev dessa blå byxor oerhört populära över hela världen.

Snygga jeans

Att äga ett par snygga och bekväma jeans är en riktigt bra investering. Byxor av denim är ett av de mest användbara klädesplaggen du kan ha i din garderob. Hos exempelvis Åhléns finns ett stort sortiment av snygga jeans från flera olika kända varumärken som du kan välja mellan. Varför inte skaffa ett par svarta damjeans för jobbet, vita eller blekta damjeans för sommarfesten och blå damjeans till vardags. Åhléns erbjuder jeans i flera olika design och stilar såsom otvättade, blekta, stuprör eller bootcut. Magin med jeans är att de förändras och förbättras med tiden och kommer alltid att vara moderiktiga. Här kan du hitta kvalitets jeans från bland annat Jaenerica, Levi’s, Carin Wester, Lee, Dr. Denim, Calvin Clein Jeans, Filippa K och Wera till bra pris. Hos Åhléns kommer du garanterat att hitta dina favorit jeans både i butik eller online, givetvis med fri frakt och retur.

Denimtygets historia

De moderna modeklassiska jeansen kom ursprungligen från USA men vad många inte känner till är att själva ordet kommer från Europa. Materialet som byxorna tillverkades av var ganska vanligt bland italienska sjömän. Det innebär att jeans troligtvis kommer från Italien, åtminstone när man talar om denim tyget. Även denim är ett namn som kommer från Europa och man tror att ordet kommer från ett material kallat “serge de Nimes” som kom från den franska staden Nimes. Men denimtygets historia är betydligt äldre. Konsthistoriker hittade tre målningar från 1655 som visade att människor bar denim i Europa redan under 1600-talet. Det slitstarka och grova denimtyget var billigt att producera och var utmärkt för människor som utförde hårt arbete. Denimbyxor fick sitt riktiga uppsving som modeplagg under 1980 samt 1990-talet när nya modeller och design riktades till kvinnor. Dessa damjeans blev snabbt oerhört populära mycket tack vare reklam från kända supermodeller såsom Claudia Schiffer och Anna Nicole Smith.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

zerif-lite